Scootmobiel Nagele

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nagele? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze website leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, kosten, een thuisdemo, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €550,00 en €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (juni 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,02 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider Torino 3
Lokaal adviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nagele

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn situatie? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nagele. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €870,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1500,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4000.

Tips van de expert juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Nagele kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Nagele en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen hangen af van het merk, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een oprijplaat + een wikkeldeken. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €525,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €5.000,00. In deze tabel staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap37 km 8,5 km/u€600
Goed315 – 25 km12 km/u€1500
Geavanceerd435 km17 km/u€3200
Royaal470 km20 km/u€8.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nagele
scootmobiel-kopen-nagele

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Noordoostpolder. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Noordoostpolder. Vragen? Dat kan telefonisch (0527633911), als per mail (participatie@noordoostpolder.nl), of bezoek het stadhuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). Check ook eens www.noordoostpolder.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Nagele vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nagele
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst ontdekt u uiteenlopende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met populaire scoots
Hierna schetsen wij een opsomming met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Torino 345 km15 km/u€ 4.000
Sterling Elite XS 345 km15 km/u€ 7.005
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Freerider Ascot 318 km7 km/u€ 1.399
Tabel met populaire scoots juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Nagele. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nagele) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u rustig een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals zorgdiscounter.com waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Nagele komen thema’s aan bod als verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €3,60 per maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Nagele.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (waaronder provincie Flevoland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie