Scootmobiel Marknesse

Op zoek naar een goede scootmobiel in Marknesse? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten schommelen tussen €550,00 & €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling en Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Noordoostpolder (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,02 per uur
Populair merkFreerider Westminster 4
Lokaal adviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Marknesse

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Marknesse. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €660,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is te koop vanaf €3100.

Tips van de expert juni 2021

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Marknesse is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich enorm op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Als u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen onderscheiden zich door maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Marknesse en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten hebben te maken met het merk, de accucapaciteit, de snelheid en aanvullende opties zoals een achteruitrijcamera en een krukhouder. De aantrekkelijkste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €530,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €6.500,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 6,5 km/u€750
Prima315 – 20 km12 km/u€1600
Comfortabel460 km15 km/u€3300
Royaal475 km22 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Marknesse
scootmobiel-kopen-marknesse

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordoostpolder via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Noordoostpolder. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Noordoostpolder. Dit kan telefonisch (0527633911), door een e-mailtje te sturen (participatie@noordoostpolder.nl), of kom naar het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, 8302 BW, Emmeloord). Bezoek ook www.noordoostpolder.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Marknesse zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Marknesse
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder treft u meerdere bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Onderstaand treft u een overzicht met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Westminster 450 km15 km/u€ 5.922
Shoprider Torino 345 km15 km/u€ 4.000
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
Schema met populaire modellen juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Marknesse. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Marknesse) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. verlichting + richtingaanwijzer en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Marknesse leert u van alles over verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €3,75 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Marknesse.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (waaronder provincie Flevoland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie