Scootmobiel Nijensleek

Op zoek naar een goede scootmobiel in Nijensleek? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl bekijkt u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €600,00 & €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility of Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (juni 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€14,75 – €19 per uur
Populair merkFreerider Minister 4 fast
AdviespuntStichting Welzijn in Kampen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nijensleek

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn wensen?Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nijensleek. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €550,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2425,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3400.

Hulp bij uw keuze juni 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nijensleek is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots verschillen enorm als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Nijensleek en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een autolift of een beenhoes. De gunstigste modellen starten bij €505,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.800,00. In de tabel hieronder vind u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km6,5 km/u€800
Goed315 – 25 km10 – 12 km/u€1150
Comfortabel460 km18 km/u€3700
Professioneel485 km22 km/u€8.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nijensleek
scootmobiel-kopen-nijensleek

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Westerveld. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Daarna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerveld. Hiervoor kunt u ook even bellen (140521), u kunt een e-mail sturen (info@gemeentewesterveld.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). U kunt ook terecht op www.gemeentewesterveld.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Nijensleek kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nijensleek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder treft u de meest bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een opsomming met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 470 km15 km/u€ 11.628
Pride Lunetta 1032 km10 km/u€ 3.200
Vermeiren Saturnus 425 km8 km/u€ 2.109
Schema met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Nijensleek. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nijensleek) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als dezorgoutlet.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Nijensleek worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nijensleek.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie