Scootmobiel Holten

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Holten? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter geniet u van de vrijheid en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg vind u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €750,00 & €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Rijssen-Holten (https://www.rijssen-holten.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Rijssen-Holten (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,50 – €18,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielTravelux Boost 4
AdviespuntZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Holten

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn situatie? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Holten. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €500,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €2325,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €4500.

Tips van de expert augustus 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Holten kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit komt tot uiting in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen verschillen flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Holten om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals een zuurstoffleshouder & een scootmobieltas. De goedkope kleine modellen beginnen bij €530,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.000,00. In deze tabel vind u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km8,5 km/u€500
Gemiddeld315 km11 km/u€1650
Uitmuntend445 km16 km/u€2900
Elite485 km22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Holten
scootmobiel-kopen-holten

Scootmobiel aanvragen gemeente Rijssen-Holten via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Rijssen-Holten. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Hierna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Rijssen-Holten. Dit kan telefonisch (0548854836), door een e-mailtje te sturen (sociaalplein@rijssen-holten.nl), of bezoek het gemeentehuis (Schild 1, 7461 DD, Rijssen). Ga ook eens naar www.rijssen-holten.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Holten kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentTuinstraat 27451 EXHolten
Medipoint | AllévoDr. Tazelaarstraat 17442 MENijverdal
Medipoint CarinovaHamburgweg 17418 ESDeventer
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Holten
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand bekijkt u een aantal bekende merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna treft u een schema met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Molenaar Capri Pro 315 km6 km/u€ 599
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Tabel met populaire scoots augustus 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Holten. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Holten) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Vandaar is het aan te raden om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu(lader).

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Holten gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,70 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Holten.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.

Plaats een reactie