Scootmobiel Overdinkel

Wilt u een goede scootmobiel in Overdinkel? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina leest u een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €700,00 tot zo’n €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Losser (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7586
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,2 – €22,86 per uur
Aantrekkelijk merkDrive Scout Plus
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Overdinkel

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn situatie? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Overdinkel. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €850,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2475,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €4850.

Keuzeadvies juli 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Overdinkel neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar in de bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten wisselen enorm als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ugrote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Overdinkel en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een oprijplaat & een windscherm. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €535,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €6.700,00. In deze tabel communiceren wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8,5 km/u€500
Goed320 – 25 km10 km/u€1350
Uitstekend460 km18 km/u€2800
Royaal475 km20 – 22 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Overdinkel
scootmobiel-kopen-overdinkel

Scootmobiel aanvragen gemeente Losser via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Losser. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Losser. Hiervoor kunt u ook even bellen (0535377271), per mail (gemeente@losser.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7581 AG, Losser). Bezoek ook www.losser.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om een passend model te vinden leest u hier veel bruikbare informatie. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Overdinkel kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGronausestraat 177581 CCLosser
CarintreggelandLutterstraat 27581 BVLosser
Carintreggeland Havikstraat 27574 BDOldenzaal
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Overdinkel
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende opsomming treft u uiteenlopende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij verstrekken we een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Scout Plus10 km6 km/u€ 599
Practicomfort Beaufort 524 km8 km/u€ 1.120
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Vermeiren Carpo LTD45 km15 km/u€ 2.990
Overzicht met populaire scoots juli 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Overdinkel. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Overdinkel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarom is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Overdinkel worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,30 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Overdinkel.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie