Scootmobiel Glane

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Glane? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter staat u weer midden in het leven en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg treft u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten variëren tussen €600,00 oplopend tot 5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Vermeiren of Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Losser (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,2 – €22,86 per uur
Populair merkDrive BL270 Brio
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Glane

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn profiel? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Glane. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €670,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1625,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu is er al vanaf €3050.

Tips van de expert mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Glane kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen verschillen enorm als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Glane om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen hangen af van de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een extra accu & een stoelhoes. De voordeligste scoots kunt u al vinden vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €6.000,00. In de onderstaande tabel staat de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6,5 km/u€800
Standaard320 – 25 km10 – 12 km/u€1900
Uitstekend460 km17 – 18 km/u€4000
Meeste comfort480 km+20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Glane
scootmobiel-kopen-glane

Scootmobiel aanvragen gemeente Losser via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Losser. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Losser. Hiervoor kunt u ook even bellen (0535377271), door een e-mailtje te sturen (gemeente@losser.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7581 AG, Losser). U kunt ook terecht op www.losser.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Glane vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGronausestraat 177581 CCLosser
CarintreggelandLutterstraat 27581 BVLosser
Carintreggeland Havikstraat 27574 BDOldenzaal
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Glane
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u meerdere winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij schetsen wij een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive BL270 Brio15 km8 km/u€ 1.995
Practicomfort Quickstep LT25 km8 km/u€ 1.150
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Schema met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Glane. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Op dat moment raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Glane) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Glane leert u van alles over anticiperen op het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Glane.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie