Scootmobiel Noord-Sleen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Noord-Sleen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze handige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze website vind u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €500,00 en €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel en Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (juni 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Coevorden (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15,18 – €21,96 per uur
Populaire scootmobielRvS van Seenus CTM 636-12
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noord-Sleen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Noord-Sleen. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €790,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1925,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4400.

Onze kooptips juni 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noord-Sleen kan probleemloos mee in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen wisselen enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Noord-Sleen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gevormd door de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels en een boodschappenmand. De gunstigste modellen kunt u al vinden vanaf €475,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.300,00. In het overzicht hieronder treft u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km7 km/u€700
Prima320 km10 km/u€1400
Geavanceerd460 km16 km/u€2700
Professioneel475 km21 km/u€8.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noord-Sleen
scootmobiel-kopen-noord-sleen

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Coevorden. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Coevorden. U kunt even bellen (140524), e-mailen (wmoloket@coevorden.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). U kunt ook terecht op www.coevorden.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Noord-Sleen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Treant OostermarkeVeenkampenweg 1107822 GWEmmen
WelzorgHondsrugweg 1017811 ABEmmen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Noord-Sleen
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de opsomming hierna doorzoekt u een aantal bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand schetsen wij een lijstje met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Shoprider 9d40 km11 km/u€ 7.508
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Noord-Sleen. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noord-Sleen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse merken bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Noord-Sleen leert u van alles over verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,90 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Noord-Sleen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie