Scootmobiel Wezuperbrug

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Wezuperbrug? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina treft u handige tips en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, kosten, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven schommelen tussen €800,00 en wel €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Coevorden (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7853
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,18 – €21,96 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 889xlsbf 4wd
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wezuperbrug

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn wensen?Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wezuperbrug. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €750,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2025,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €4250.

Tips van de expert juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wezuperbrug kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots verschillen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen verschaffen maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Wezuperbrug en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een alarmsysteem of een wikkeldeken. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €5.500,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km7 km/u€700
Gemiddeld320 km12 km/u€1300
Gevorderd445 km17 – 18 km/u€2800
Royaal470 km21 km/u€8.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wezuperbrug
scootmobiel-kopen-wezuperbrug

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Coevorden. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Hierna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Coevorden. Dit kan telefonisch (140524), door een e-mailtje te sturen (wmoloket@coevorden.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). Zie ook www.coevorden.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Wezuperbrug vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Treant OostermarkeVeenkampenweg 1107822 GWEmmen
WelzorgHondsrugweg 1017811 ABEmmen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wezuperbrug
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder vindt u de beste leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een lijstje met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Electric Mobility Rascal 388S32 km6 km/u€ 2.427
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Schema met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Wezuperbrug. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wezuperbrug) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Wezuperbrug leert u van alles over anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Wezuperbrug.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie