Scootmobiel Oosterhesselen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Oosterhesselen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische vervoersmiddel bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina bekijkt u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten liggen tussen de €850,00 & €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus en DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (juni 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,18 – €21,96 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider 889xl
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oosterhesselen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn wensen?Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oosterhesselen. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €570,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2425,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4100.

Aankooptips juni 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oosterhesselen neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten verschillen aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Oosterhesselen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, het bereik, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals oprijplaten + een schootskleed. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €550,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.800,00. In de tabel hieronder treft u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km7 km/u€800
Prima315 – 20 km10 – 12 km/u€1750
Goed440 km18 km/u€3800
Meeste comfort475 km +22 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oosterhesselen
scootmobiel-kopen-oosterhesselen

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Coevorden. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Coevorden. Hiervoor kunt u ook even bellen (140524), als per mail (wmoloket@coevorden.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). U kunt ook terecht op www.coevorden.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Oosterhesselen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Treant OostermarkeVeenkampenweg 1107822 GWEmmen
WelzorgHondsrugweg 1017811 ABEmmen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oosterhesselen
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema bekijkt u een aantal erkende winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Oosterhesselen. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oosterhesselen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Om die reden adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Oosterhesselen behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Oosterhesselen.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie