Scootmobiel Biddinghuizen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Biddinghuizen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl leest u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, kosten, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven liggen tussen de €700,00 en wel €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Dronten (https://www.dronten.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Kymco of EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Dronten (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€14,5 – €22,28 per uur
Aantrekkelijk merkAfikim Breeze S3
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Biddinghuizen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Biddinghuizen. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €600,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €1650,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken vind u al vanaf €4000.

Aankooptips juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Biddinghuizen neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen variëren sterk als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Biddinghuizen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de maximale snelheid en extra’s zoals een verlichtingsset & een wikkeldeken. De goedkoopste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km6,5 km/u€750
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1800
Goed450 km18 km/u€3000
Beste480 km+22 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Biddinghuizen
scootmobiel-kopen-biddinghuizen

Scootmobiel aanvragen gemeente Dronten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Dronten. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Dronten. U kunt even bellen (0321388911), als per mail (gemeente@dronten.nl), of bezoek het stadhuis (De Rede 1, 8251 ER, Dronten). Bezoek ook www.dronten.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Biddinghuizen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareZwarte Water 778253 PDDronten
BonVieDe Dieze 108253 PSDronten
Scootmobiel VethKempenaar 01 188242 BALelystad
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Biddinghuizen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder treft u populaire partijen die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
Hierbij vindt u een tabel met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze S345 km15 km/u€ 5.195
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Shoprider 889 DXD L45 km8 km/u€ 6.565
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Tabel met populaire scoots juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Biddinghuizen. Doe dat bijv. bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is het raadzaam om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Biddinghuizen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kan u gerust een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accuprestaties.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals zorgdiscounter.com waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Biddinghuizen leert u van alles over de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €3,85 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Biddinghuizen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Flevoland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant.

Plaats een reactie