Scootmobiel Achtkarspelen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Achtkarspelen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl bekijkt u een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €550,00 tot wel €5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel of EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€13,68 – €20,19 per uur
Aantrekkelijke scootmobielQuingo Compact
Punt voor adviesKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Achtkarspelen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn profiel? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Achtkarspelen. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €930,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €2200,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3500.

Tips van de expert augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Achtkarspelen kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten variëren nogal als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Achtkarspelen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven worden gebaseerd op de producent, het bereik, hoe hard de scoot kan en opties als een dashboardbeschermer of een mandje. De gunstigste modellen koopt u al vanaf €520,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €5.500,00. In deze tabel bekijkt u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km8 km/u€550
Beter320 – 25 km12 km/u€1300
Uitstekend435 km15 – 17 km/u€4200
Elite480 km+22 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Achtkarspelen
scootmobiel-kopen-achtkarspelen

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Achtkarspelen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Bij vragen kunt u bellen (140511), mailen (gemeente@achtkarspelen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). Ga ook eens naar www.achtkarspelen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Achtkarspelen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Achtkarspelen
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder vindt u een aantal bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Meest verkochte modellen
Hieronder treft u een overzicht met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Compact16 km7 km/u€ 2.270
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Afikim Breeze C455 km15 km/u€ 6.565
Pride Victory XL 13035 km15 km/u€ 3.150
Overzicht met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Achtkarspelen. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Achtkarspelen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Hiervoor is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn bandenspanning en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Achtkarspelen komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,70 per maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Achtkarspelen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Friesland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Noord, Centrum, Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie