Scootmobiel Boelenslaan

Zoekt u een goede scootmobiel in Boelenslaan? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg vind u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de gemiddelde kosten, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €850,00 en wel €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco en EV-Tec.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€13,68 – €20,19 per uur
Populaire scootmobielAfikim Breeze S4
Punt voor adviesHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Boelenslaan

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn situatie? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Boelenslaan. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €520,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €1650,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4200.

Keuzehulp mei 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Boelenslaan is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken variëren aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Boelenslaan en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hangen af van de leverancier, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een alarmsysteem of mandjes en tassen. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €525,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.000,00. In de tabel hieronder treft u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7 km/u€700
Standaard315 – 20 km12 km/u€1200
Uitmuntend450 km15 – 17 km/u€3500
Royaal480 km+21 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Boelenslaan
scootmobiel-kopen-boelenslaan

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Achtkarspelen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Vragen? Dat kan telefonisch (140511), als per mail (gemeente@achtkarspelen.nl), of bezoek het stadhuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). Check ook eens www.achtkarspelen.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Boelenslaan zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Boelenslaan
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vergelijkt u uiteenlopende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder bieden wij een schema met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze S445 km15 km/u€ 5.495
Vermeiren Carpo LTD45 km15 km/u€ 2.990
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Boelenslaan. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Boelenslaan) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Vandaar raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. wiellagers voor en achter en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Boelenslaan behandeld u zaken zoals verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,75 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Boelenslaan.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (tevens in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie