Scootmobiel Rottevalle

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Rottevalle? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u weer zorgeloos op pad. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €750,00 en €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Shoprider of Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (juli 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Smallingerland (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9221
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€18,77 per uur
Veel gekozen merkPride Cyclone 16 3
Regionaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rottevalle

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn wensen?Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Rottevalle. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €610,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1725,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €4500.

Hulp bij uw keuze juli 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Rottevalle neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in bochten en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga direct proefrijden in Rottevalle en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en randproducten als een oprijplaat & een scootmobieltas. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €480,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €7.300,00. In het onderstaande overzicht vind u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km7 km/u€500
Beter315 – 20 km12 km/u€2000
Uitmuntend435 km15 – 17 km/u€3900
Beste470 km22 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rottevalle
scootmobiel-kopen-rottevalle

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Smallingerland. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Smallingerland. Bij vragen kunt u bellen (0512581234), mailen (gemeente@smallingerland.nl), of bezoek het gemeentehuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Check ook eens www.smallingerland.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Rottevalle kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Rottevalle
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u meerdere aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder vindt u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Cyclone 16 345 km15 km/u€ 4.491
Sterling Elite 2 Plus44 km15 km/u€ 4.684
Shoprider 889 3XLS40 km8 km/u€ 3.976
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Overzicht met populaire scoots juli 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Rottevalle. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rottevalle) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Rottevalle worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,70 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Rottevalle.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (ook in de provincie Friesland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie