Scootmobiel De Veenhoop

Wilt u een goede scootmobiel in De Veenhoop? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen liggen tussen de €600,00 en €5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Practicomfort en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (juli 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Smallingerland (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€18,77 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Victory 43930
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Veenhoop

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in De Veenhoop. Dit kan online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €900,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort begint zo rond de €4600.

Keuzehulp juli 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Veenhoop is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen wisselen behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in De Veenhoop en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven worden bepaald door de fabrikant, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder + een beensteun. De gunstigste voertuigen zijn er al vanaf €540,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €6.100,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 8,5 km/u€800
Beter315 km10 km/u€1850
Uitstekend460 km16 km/u€3200
Royaal485 km20 – 22 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Veenhoop
scootmobiel-kopen-de-veenhoop

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Smallingerland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Smallingerland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0512581234), door een e-mailtje te sturen (gemeente@smallingerland.nl), of bezoek het stadhuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Bezoek ook www.smallingerland.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio De Veenhoop kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in De Veenhoop
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u meerdere partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
Hierna bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
Invacare Leo 3 wiel36 km8 km/u€ 2.495
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Overzicht met populaire voertuigen juli 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in De Veenhoop. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Veenhoop) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende merken hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Om die reden raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in De Veenhoop worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €4,40 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel De Veenhoop.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Friesland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie