Scootmobiel Smalle Ee

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Smalle Ee? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker treft u een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, advies aan huis, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €700,00 tot wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Smallingerland (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€18,77 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Victory 43931
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Smalle Ee

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn behoeften? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Smalle Ee. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €590,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2075,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3300.

Advies van de specialist juli 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Smalle Ee kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots verschaffen grote veringen en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Smalle Ee en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten hebben te maken met de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels + een mandje. De goedkoopste scooters zijn er al vanaf €550,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €6.300,00. In deze tabel staat de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km8 km/u€800
Goed320 km10 km/u€1300
Comfortabel435 km16 km/u€3200
Royaal480 km20 – 22 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Smalle Ee
scootmobiel-kopen-smalle-ee

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Smallingerland. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Smallingerland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0512581234), mailen (gemeente@smallingerland.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Zie ook www.smallingerland.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Smalle Ee kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Smalle Ee
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u meerdere leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Meest verkochte modellen
Hieronder treft u een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory 4393145 km15 km/u€ 2.799
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Invacare Leo 436 km8 km/u€ 2.406
Practicomfort MobiGo F712 km6 km/u€ 1.040
Schema met populaire voertuigen juli 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Smalle Ee. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Smalle Ee) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende verkopers bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. de remmen en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Smalle Ee worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Smalle Ee.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (juist ook in de provincie Friesland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie