Scootmobiel Drachten-Azeven

Op zoek naar een goede scootmobiel in Drachten-Azeven? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg vind u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de huidige prijzen, advies aan huis, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €550,00 tot wel €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Meyra en Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (september 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Opsterland (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9207
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14 – €18,6 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Cyclone 22
AdviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Drachten-Azeven

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat past bijmijn wensen?Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Drachten-Azeven. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €790,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1575,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4500.

Keuzeadvies september 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Drachten-Azeven neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen hebben maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Drachten-Azeven en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera + een krukhouder. De aantrekkelijkste scoots starten bij €525,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.200,00. In het overzicht hieronder staat de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 6 km/u€750
Prima320 km12 km/u€1350
Gevorderd435 km15 – 17 km/u€2600
Beste475 km21 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Drachten-Azeven
scootmobiel-kopen-drachten-azeven

Scootmobiel aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Opsterland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Opsterland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0512386222), per mail (gebiedsteam@opsterland.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Hoofdstraat-West 82, 9244 CR, Beetsterzwaag). U kunt ook terecht op www.opsterland.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Drachten-Azeven kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Drachten-Azeven
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u populaire leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bekijkt u een opsomming met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Cyclone 2243 km15 km/u€ 5.484
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Invacare Taurus30 km8 km/u€ 965
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Tabel met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Drachten-Azeven. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Drachten-Azeven) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Om die reden kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Drachten-Azeven komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Drachten-Azeven.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Friesland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie