Scootmobiel Jislum

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Jislum? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer mobiel en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de huidige prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen schommelen tussen €700,00 tot zo’n €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (september 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Regionale winkels | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9177
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Populair merkPride Celebrity XL 4
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Jislum

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn verwachtingen? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Jislum. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €660,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2075,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu vind u al vanaf €3700.

Keuzehulp september 2021

Hulp nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Jislum kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots variëren flink als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen bieden een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Jislum en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een alarmsysteem & een beschermhoes. De aantrekkelijkste scoots zijn er al vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8 km/u€750
Beter315 km10 km/u€1350
Gevorderd445 km15 km/u€2700
Meeste comfort480 km+20 – 22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Jislum
scootmobiel-kopen-jislum

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. Vragen? Dat kan telefonisch (0519298888), u kunt een e-mail sturen (info@noardeast-fryslan.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). Bekijk ook www.noardeast-fryslan.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Jislum kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Jislum
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u uiteenlopende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder schetsen wij een overzicht met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Shoprider 888B 428 km8 km/u€ 2.997
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Overzicht met populaire scoots september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Jislum. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Jislum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Vandaar is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Jislum leert u van alles over de voorrangsregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,30 p/maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Jislum.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (ook in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie