Scootmobiel Ginnum

Wilt u een goede scootmobiel in Ginnum? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als een aanvraag doen via de WMO, kosten, enkele populaire leveranciers, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €500,00 en €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (september 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9174
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijk merkTravelux Infineon 4
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ginnum

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn verwachtingen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Ginnum. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €920,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €1575,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €3750.

Hulp bij uw keuze september 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Ginnum kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen fors als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Ginnum en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid en accessoires zoals oprijplaten + een een afdekhoes. De gunstigste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €6.200,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km6 km/u€750
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1700
Comfortabel455 km16 km/u€4000
Royaal485 km20 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ginnum
scootmobiel-kopen-ginnum

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. U kunt even bellen (0519298888), e-mailen (info@noardeast-fryslan.nl), of kom naar het gemeentehuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). U kunt ook terecht op www.noardeast-fryslan.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Ginnum vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ginnum
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vindt u meerdere winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna bieden wij een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 8.517
Shoprider 778s40 km15 km/u€ 4.960
Vermeiren Saturnus 425 km8 km/u€ 2.109
Handicare Trophy 20 4W45 km6 km/u€ 4.559
Overzicht met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Ginnum. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ginnum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige merken bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Ginnum behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,60 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Ginnum.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie