Scootmobiel Hegebeintum

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Hegebeintum? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €600,00 tot wel €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Shoprider of Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9173
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkTravelux Infineon 3 ‘LWB’
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hegebeintum

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn verwachtingen? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hegebeintum. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €550,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1950,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €4150.

Advies van de specialist oktober 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hegebeintum neemt u moeiteloos mee in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen onderscheiden zich behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen verschaffen grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Hegebeintum en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een extra lader + een beschermhoes. De voordeligste voertuigen starten bij €515,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €6.300,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km8 km/u€600
Gemiddeld320 – 25 km11 km/u€1950
Geavanceerd460 km15 km/u€4000
Elite470 km21 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hegebeintum
scootmobiel-kopen-hegebeintum

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. U kunt even bellen (0519298888), e-mailen (info@noardeast-fryslan.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). Zie ook www.noardeast-fryslan.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Hegebeintum kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Hegebeintum
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema vindt u meerdere merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij vindt u een tabel met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Mango Poema 4206440 km15 km/u€ 4.695
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Tabel met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Hegebeintum. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hegebeintum) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere bandenspanning en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Hegebeintum worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,90 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Hegebeintum.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie