Scootmobiel Reitsum

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Reitsum? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij een drie- of vierwielige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze website leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, een thuisdemo, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €500,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (september 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9175
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielAfikim Breeze 3
AdviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Reitsum

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat matcht met mijn behoeften? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Reitsum. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €860,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1875,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3900.

Advies van de specialist september 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Reitsum is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen onderscheiden zich fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen hebben een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Reitsum en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een achteruitrijcamera en een windscherm. De gunstigste scoots kunt u al vinden vanaf €505,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €7.700,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€750
Beter325 km10 km/u€1600
Uitstekend440 km15 – 17 km/u€3400
Royaal475 km20 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Reitsum
scootmobiel-kopen-reitsum

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Noardeast-Fryslân. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. Hiervoor kunt u ook even bellen (0519298888), door een e-mailtje te sturen (info@noardeast-fryslan.nl), of bezoek het gemeentehuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). Ga ook eens naar www.noardeast-fryslan.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Reitsum zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Reitsum
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u meerdere winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hierna treft u een tabel met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze 340 km15 km/u€ 8.745
Freerider Knightsbridge 340 km7 km/u€ 2.975
Pride Victory 10 3W25 km8 km/u€ 2.364
Shoprider 889dxd duo45 km6 km/u€ 6.435
Overzicht met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Reitsum. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het verstandig om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Reitsum) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Hiervoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Reitsum worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €3,50 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Reitsum.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Friesland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie