Scootmobiel Wânswert

Wilt u een goede scootmobiel in Wânswert? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze website treft u handige tips en belangrijke info over onder andere WMO, de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 & €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren of Strider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Noardeast-Fryslân (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9178
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Cyclone 15
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wânswert

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn situatie? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Wânswert. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €630,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €1925,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €4000.

Keuzehulp september 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. Hieronder vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wânswert kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten wisselen flink als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen beschikken over een goede vering en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Wânswert en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden gevormd door de leverancier, de grootte van de accu, de snelheid en opties als een verlichtingsset of een mandje. De goedkoopste voertuigen koopt u al vanaf €525,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €5.300,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€550
Standaard320 km10 km/u€1500
Uitmuntend460 km18 km/u€4200
Topper480 km+21 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wânswert
scootmobiel-kopen-wanswert

Scootmobiel aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Noardeast-Fryslân. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Noardeast-Fryslân. Zowel telefonisch (0519298888), als per mail (info@noardeast-fryslan.nl), of kom naar het gemeentehuis (Koningstraat 13, 9101 LP, Dokkum). Zie ook www.noardeast-fryslan.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Wânswert kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareSchoollaan 259161 CGHollum
WelzorgJupiterweg 168938 AELeeuwarden
VegroHenri Dunantweg 28934 ADLeeuwarden
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Wânswert
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming vindt u meerdere leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Meest verkochte modellen
Onderstaand schetsen wij een tabel met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
Excel Excite 440 km15 km/u€ 6.158
Afikim Superlight 330 km8 km/u€ 1.045
Vermeiren Venus 39 km6 km/u€ 939
Schema met populaire modellen september 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Wânswert. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is de beste optie om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wânswert) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende verkopers bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak een model uitproberen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn koolborstels en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Wânswert legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Wânswert.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Friesland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie