Scootmobiel Opeinde

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Opeinde? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €800,00 & €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Shoprider en Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (juli 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Smallingerland (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€18,77 per uur
Aantrekkelijke scootmobielVermeiren Mercurius 4
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Opeinde

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn behoeften? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Opeinde. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €780,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1600,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken koopt u al vanaf €3600.

Hulp bij uw keuze juli 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Opeinde kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in de bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen verschillen sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Opeinde en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder & een wikkeldeken. De aantrekkelijkste scooters beginnen bij €540,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €7.900,00. In deze tabel treft u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km8,5 km/u€550
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1700
Comfortabel445 km17 – 18 km/u€2600
Beste485 km22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Opeinde
scootmobiel-kopen-opeinde

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Smallingerland. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Smallingerland. U kunt even bellen (0512581234), door een e-mailtje te sturen (gemeente@smallingerland.nl), of bezoek het stadhuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Bezoek ook www.smallingerland.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Opeinde vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Opeinde
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Onderstaand ontdekt u een aantal erkende partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Hierna bieden wij een schema met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Pride Cyclone 2243 km15 km/u€ 5.484
Shoprider 888 4L38 km8 km/u€ 3.988
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Schema met populaire modellen juli 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Opeinde. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Opeinde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Vandaar is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Opeinde legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,70 per maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Opeinde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (waaronder provincie Friesland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie