Scootmobiel Drachtstercompagnie

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Drachtstercompagnie? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten schommelen tussen €700,00 tot zo’n €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Life and mobility en Revatak.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Smallingerland (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€18,77 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Luna 3
Regionaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Drachtstercompagnie

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn situatie? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Drachtstercompagnie. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €720,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4700.

Keuzeadvies juli 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming vindt u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Drachtstercompagnie kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen onderscheiden zich nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Drachtstercompagnie om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen hebben te maken met het merk, het bereik, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een autolift + een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €510,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €5.300,00. In deze tabel treft u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km7,5 km/u€750
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1850
Geavanceerd445 km18 km/u€3900
Beste475 km20 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Drachtstercompagnie
scootmobiel-kopen-drachtstercompagnie

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Smallingerland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Smallingerland. U kunt even bellen (0512581234), u kunt een e-mail sturen (gemeente@smallingerland.nl), of bezoek het gemeentehuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Check ook eens www.smallingerland.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Drachtstercompagnie kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Drachtstercompagnie
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna ontdekt u meerdere merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand verstrekken we een overzicht met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Luna 345 km15 km/u€ 4.999
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Shoprider 888B 340 km8 km/u€ 3.980
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Schema met populaire modellen juli 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Drachtstercompagnie. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Op dat moment is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Drachtstercompagnie) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Drachtstercompagnie legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,80 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Drachtstercompagnie.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Friesland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie