Scootmobiel Houtigehage

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Houtigehage? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten schommelen tussen €800,00 en wel €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility of Travelux.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Smallingerland (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9223
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€18,77 per uur
Veel gekozen merkPride Celebrity XL
Punt voor adviesHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Houtigehage

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn situatie? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Houtigehage. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €890,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1925,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km begint zo rond de €3850.

Aankooptips juli 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Houtigehage kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in de bochten of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Houtigehage en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra’s zoals een oprijplaat & een stoelhoes. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.200,00. In het onderstaande overzicht treft u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km8 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1450
Geavanceerd455 km17 km/u€4200
Eerste klas470 km22 km/u€8.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Houtigehage
scootmobiel-kopen-houtigehage

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Smallingerland. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Smallingerland. Dit kan telefonisch (0512581234), u kunt een e-mail sturen (gemeente@smallingerland.nl), of bezoek het stadhuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Bekijk ook www.smallingerland.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Houtigehage vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
WelzorgDe Lange West 969201 CHDrachten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Houtigehage
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u uiteenlopende partijen die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder bieden wij een opsomming met een aantal populaire modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity XL45 km15 km/u€ 5.025
Pride Victory 4393145 km15 km/u€ 2.799
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Tabel met populaire scoots juli 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Houtigehage. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Houtigehage) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Houtigehage legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,50 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Houtigehage.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (tevens in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie