Scootmobiel Twijzelerheide

Op zoek naar een goede scootmobiel in Twijzelerheide? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO, de huidige prijzen, een proefrit maken, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €850,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Meyra en Inca.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (mei 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€13,68 – €20,19 per uur
Populair merkAfikim Breeze C3
AdviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Twijzelerheide

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn behoeften? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Twijzelerheide. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €510,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €1800,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4950.

Keuzehulp mei 2022

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Twijzelerheide is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen wisselen enorm als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Twijzelerheide en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als achteruitkijkspiegels of een wikkeldeken. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €7.100,00. In de onderstaande tabel treft u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km6 km/u€800
Beter315 – 25 km10 – 12 km/u€1550
Geavanceerd450 km17 km/u€3100
Royaal475 km21 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Twijzelerheide
scootmobiel-kopen-twijzelerheide

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Achtkarspelen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Dit kan telefonisch (140511), men kan een mailtje sturen (gemeente@achtkarspelen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). U kunt ook terecht op www.achtkarspelen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Twijzelerheide zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Twijzelerheide
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna treft u een aantal erkende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hierna verstrekken we een lijstje met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze C355 km15 km/u€ 6.281
Meyra Ortopedia Cityliner 31550 km15 km/u€ 6.392
Sterling Swift RS35 km10 km/u€ 5.738
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Twijzelerheide. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Twijzelerheide) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige aanbieders bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Daarvoor raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op afstelling spiegels en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals herbruikt.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Twijzelerheide worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,65 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Twijzelerheide.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Friesland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie