Scootmobiel Twijzel

Zoekt u een goede scootmobiel in Twijzel? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg leest u handige tips en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten liggen tussen de €800,00 en wel €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9286
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€13,68 – €20,19 per uur
Populair merkMeyra Ortocar 415 SP II
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Twijzel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn situatie? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Twijzel. Dit kan online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €510,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €1600,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken vind u al vanaf €3700.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Loopt u tegen problemen op bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Twijzel is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots wisselen flink als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Twijzel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten worden bepaald door de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een alarmsysteem of een voetenzak. De goedkoopste scoots kunt u al vinden vanaf €480,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In deze tabel vind u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km6 km/u€750
Standaard315 – 20 km12 km/u€1350
Uitmuntend450 km17 – 18 km/u€3600
Professioneel475 km +22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Twijzel
scootmobiel-kopen-twijzel

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Achtkarspelen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Hiervoor kunt u ook even bellen (140511), men kan een mailtje sturen (gemeente@achtkarspelen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). U kunt ook terecht op www.achtkarspelen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Twijzel kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Twijzel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema vergelijkt u meerdere organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een opsomming met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Ortocar 415 SP II55 km15 km/u€ 6.104
Excel Navigator 450 km15 km/u€ 6.158
RvS van Seenus CTM 636-1035 km10 km/u€ 4.684
Travelux Boost 317 km7,2 km/u€ 1.090
Schema met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Twijzel. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Twijzel) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Daarvoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Twijzel legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €4,10 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Twijzel.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie