Scootmobiel Augustinusga

Op zoek naar een goede scootmobiel in Augustinusga? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €800,00 en €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren of DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€13,68 – €20,19 per uur
Populaire scootmobielSterling S700
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Augustinusga

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn situatie? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Augustinusga. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €830,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2025,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km is er al vanaf €4250.

Keuzehulp mei 2022

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Augustinusga kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral in bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen verschaffen een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Augustinusga om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als een oprijplaat + een krukhouder. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €545,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.400,00. In de bijgaande tabel treft u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€500
Goed320 km11 km/u€1550
Gevorderd435 km18 km/u€3700
Professioneel480 km+20 – 22 km/u€9.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Augustinusga
scootmobiel-kopen-augustinusga

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Achtkarspelen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Vragen? Dat kan telefonisch (140511), mailen (gemeente@achtkarspelen.nl), of bezoek het stadhuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). Check ook eens www.achtkarspelen.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Augustinusga kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Augustinusga
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder vindt u een aantal bekende partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een lijstje met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling S70055 km15 km/u€ 3.095
Freerider Westminster 450 km15 km/u€ 5.922
Sterling Elite RS35 km10 km/u€ 4.284
Molenaar Capri Pro 415 km6 km/u€ 890
Schema met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Augustinusga. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Augustinusga) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Augustinusga leert u van alles over de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,60 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Augustinusga.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Friesland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie