Scootmobiel Westerkwartier

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Westerkwartier? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze website leest u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schommelen tussen €800,00 tot zo’n €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive of Handicare.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (december 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Westerkwartier (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,50 – €21,50 per uur
Populair merkPracticomfort Beaufort 4
Adviespunt in de buurtKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Westerkwartier

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn behoeften? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Westerkwartier. Dit kan online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €840,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2000,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit vind u al vanaf €3700.

Keuzehulp december 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Westerkwartier neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen verschillen sterk op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Westerkwartier en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hangen af van het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een verlichtingsset + een stoelhoes. De voordeligste modellen starten bij €545,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €5.800,00. In de tabel hieronder communiceren wij de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km6 km/u€700
Verbeterd320 km10 km/u€1150
Comfortabel440 km17 – 18 km/u€3800
Luxueus475 km20 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Westerkwartier
scootmobiel-kopen-westerkwartier

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerkwartier via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Westerkwartier. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Westerkwartier. Bij vragen kunt u bellen (140594), e-mailen (info@westerkwartier.nl), of bezoek het stadhuis (Tolberterstraat 70, 9351 BJ, Leek). Zie ook www.westerkwartier.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Westerkwartier zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Westerkwartier
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal bekende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder vindt u een lijstje met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Afikim Breeze C355 km15 km/u€ 6.281
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Overzicht met populaire modellen december 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Westerkwartier. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Westerkwartier) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn koolborstels en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Westerkwartier gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Westerkwartier.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie