Scootmobiel Garnwerd

Op zoek naar een goede scootmobiel in Garnwerd? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, showrooms in de regio, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten schommelen tussen €750,00 oplopend tot 5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Westerkwartier (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9893
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Entice 4 Universe
Regionaal adviespuntKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Garnwerd

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Garnwerd. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €750,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2100,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €3600.

Keuzeadvies mei 2022

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Garnwerd is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots worden gekenmerkt door grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Garnwerd om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hebben te maken met de fabrikant, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en opties als een verlichtingsset + mandjes en tassen. De goedkoopste modellen koopt u al vanaf €510,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.600,00. In de bijgaande tabel treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km6 km/u€750
Prima315 – 20 km12 km/u€1400
Comfortabel450 km16 km/u€3500
Meeste comfort475 km22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Garnwerd
scootmobiel-kopen-garnwerd

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Westerkwartier. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerkwartier. Bij vragen kunt u bellen (140594), men kan een mailtje sturen (info@westerkwartier.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Tolberterstraat 70, 9351 BJ, Leek). Bezoek ook www.westerkwartier.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Garnwerd kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Garnwerd
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u populaire organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Meest verkochte modellen
Hierna verstrekken we een overzicht met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Shoprider GK 1030 km9 km/u€ 2.995
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Handicare Winner 360 km15 km/u€ 7.121
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Garnwerd. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Garnwerd) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Garnwerd leert u van alles over de regels op de weg en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Garnwerd.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Groningen) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie