Scootmobiel Feerwerd

Op zoek naar een goede scootmobiel in Feerwerd? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische scooter blijft u langer zelfstandig en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten schommelen tussen €550,00 tot wel €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren en Travelux.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Westerkwartier (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9892
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Entice 3 Universe
Regionaal adviespuntKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Feerwerd

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn behoeften? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Feerwerd. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €780,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2050,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €3750.

Advies van de specialist mei 2022

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Feerwerd kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Feerwerd en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een oprijplaat en een beenhoes. De aantrekkelijkste modellen starten bij €545,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.700,00. In de bijgaande tabel bieden wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8,5 km/u€750
Prima320 km11 km/u€1850
Goed445 km18 km/u€3700
Meeste comfort485 km22 km/u€9.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Feerwerd
scootmobiel-kopen-feerwerd

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerkwartier via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Westerkwartier. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerkwartier. Dit kan telefonisch (140594), e-mailen (info@westerkwartier.nl), of kom naar het gemeentehuis (Tolberterstraat 70, 9351 BJ, Leek). Bekijk ook www.westerkwartier.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Feerwerd zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Feerwerd
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u een aantal erkende organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Meest verkochte modellen
Hierna bieden wij een tabel met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Shoprider Altea 412 km6 km/u€ 745
Sterling Trophy 6 3 wiel60 km15 km/u€ 5.195
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Feerwerd. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Feerwerd) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarom is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op koolborstels en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Feerwerd worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en leert u veiliger rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,95 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Feerwerd.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (waaronder provincie Groningen) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie