Scootmobiel Westerwolde

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Westerwolde? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €600,00 & €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Life and mobility en Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Westerwolde (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,50 – €21,50 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort Beaufort 2
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Westerwolde

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Westerwolde. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €850,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2275,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €3350.

Keuzeadvies september 2021

Hulp nodig bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Westerwolde kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots variëren sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben de beschikking over een goede vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Westerwolde en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader + een beenhoes. De voordeligste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €6.700,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km6,5 km/u€800
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1200
Uitstekend440 km15 km/u€3200
Meeste comfort470 km22 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Westerwolde
scootmobiel-kopen-westerwolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerwolde via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Westerwolde. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Westerwolde. Bij vragen kunt u bellen (0599320220), men kan een mailtje sturen (gemeente@westerwolde.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdweg 2, 9698 AE, Wedde). U kunt ook terecht op www.westerwolde.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Westerwolde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgPapierbaan 499672 BGWinschoten
Medipoint | OosterlengteVenne 1149671 EWWinschoten
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Westerwolde
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u uiteenlopende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Wat zijn populaire modellen?
Hierna schetsen wij een lijstje met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Meyra Ortocar 315 SP II55 km15 km/u€ 5.819
RvS van Seenus Mercurius 3 778SL45 km15 km/u€ 5.500
Overzicht met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Westerwolde. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Westerwolde) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarvoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Westerwolde gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,30 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Westerwolde.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Groningen) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie