Scootmobiel Pekela

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Pekela? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker treft u tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals WMO, de kosten van een goed model, winkels in de buurt, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten schommelen tussen €650,00 & €5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Pekela (https://www.pekela.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Pekela (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13 per uur
Populair merkPracticomfort Beaufort 43897
Adviespunt in de buurtZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Pekela

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn wensen?Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Pekela. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €520,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2425,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €4000.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Pekela kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen onderscheiden zich fors op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen beschikken over een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Pekela om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra accu & een mandje. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €475,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.500,00. In deze tabel vind u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km6,5 km/u€650
Standaard320 – 25 km10 km/u€1200
Comfortabel445 km18 km/u€3400
Luxe475 km22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Pekela
scootmobiel-kopen-pekela

Scootmobiel aanvragen gemeente Pekela via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Pekela. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Pekela. Hiervoor kunt u ook even bellen (0598694666), u kunt een e-mail sturen (wmolokaal@veendam.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Jan Salwaweg 5, 9641 LL, Veendam). Check ook eens www.pekela.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Pekela zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Pekela
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u meerdere leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een lijstje met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Practicomfort Dixie EMC40 km6,4 km/u€ 5.000
Excel Galaxy Plus50 km15 km/u€ 8.490
Practicomfort Cyclone 16-3W45 km15 km/u€ 6.000
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Pekela. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Pekela) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse aanbieders werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Pekela komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Pekela.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Groningen) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Wijk-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie