Scootmobiel Wedde

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Wedde? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten schommelen tussen €650,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Meyra of Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Westerwolde (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Lunetta 8
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wedde

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn behoeften? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wedde. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €680,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €2450,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4450.

Aankooptips oktober 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Wedde is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen wisselen flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen bieden een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Wedde en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten hangen af van de leverancier, het bereik, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een dashboardbeschermer & een stoelhoes. De instap-modellen koopt u al vanaf €540,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.800,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 8 km/u€650
Verbeterd315 – 25 km10 – 12 km/u€2000
Uitmuntend455 km15 – 17 km/u€3200
Professioneel475 km +21 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wedde
scootmobiel-kopen-wedde

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerwolde via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Westerwolde. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerwolde. Bij vragen kunt u bellen (0599320220), e-mailen (gemeente@westerwolde.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdweg 2, 9698 AE, Wedde). Bezoek ook www.westerwolde.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Wedde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgPapierbaan 499672 BGWinschoten
Medipoint | OosterlengteVenne 1149671 EWWinschoten
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wedde
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u de beste partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna vindt u een tabel met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Lunetta 832 km8 km/u€ 3.000
Shoprider 778nr26 km7 km/u€ 4.020
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Afikim Breeze 440 km15 km/u€ 9.302
Schema met populaire voertuigen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Wedde. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wedde) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Wedde behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,55 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Wedde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (juist ook in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.

Plaats een reactie