Scootmobiel Oudeschans

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Oudeschans? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, een thuisdemo, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €500,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Shoprider en EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Westerwolde (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkRvS van Seenus Saturnus 4 889NR
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oudeschans

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oudeschans. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €740,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1675,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3600.

Keuzeadvies oktober 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oudeschans kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of het bos? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Oudeschans en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gevormd door de producent, de actieradius, hoe hard de scoot kan en randproducten als een extra accu + een scootmobieltas. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €515,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In deze tabel bekijkt u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km6 km/u€700
Prima315 – 20 km10 km/u€1400
Geavanceerd445 km15 – 17 km/u€2500
Meeste comfort485 km20 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oudeschans
scootmobiel-kopen-oudeschans

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerwolde via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Westerwolde. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Westerwolde. Zowel telefonisch (0599320220), mailen (gemeente@westerwolde.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdweg 2, 9698 AE, Wedde). Ga ook eens naar www.westerwolde.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Oudeschans kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgPapierbaan 499672 BGWinschoten
Medipoint | OosterlengteVenne 1149671 EWWinschoten
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Oudeschans
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Erkende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder bekijkt u populaire organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijst met daarin populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Saturnus 4 889NR40 km8 km/u€ 5.000
Mango Lynx 425 km7 km/u€ 2.350
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 8.517
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Oudeschans. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is de beste optie om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oudeschans) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Oudeschans komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,65 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Oudeschans.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.

Plaats een reactie