Scootmobiel Blijham

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Blijham? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €850,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Invacare en Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Westerwolde (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,50 – €21,50 per uur
Populair merkRvS van Seenus Saturnus 3 778NR
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Blijham

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn profiel? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Blijham. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €660,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2275,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort koopt u al vanaf €4600.

Keuzehulp oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Blijham kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken onderscheiden zich behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Blijham en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven hangen af van de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een alarmsysteem + een beenhoes. De voordeligste scoots starten bij €500,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In het overzicht hieronder bieden wij de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6 km/u€500
Verbeterd320 – 25 km11 km/u€1300
Comfortabel440 km15 – 17 km/u€3500
Luxueus475 km +22 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Blijham
scootmobiel-kopen-blijham

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerwolde via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Westerwolde. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Westerwolde. Vragen? Dat kan telefonisch (0599320220), e-mailen (gemeente@westerwolde.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdweg 2, 9698 AE, Wedde). Zie ook www.westerwolde.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Blijham zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgPapierbaan 499672 BGWinschoten
Medipoint | OosterlengteVenne 1149671 EWWinschoten
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Blijham
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema vindt u een aantal erkende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Veel verkochte modellen
Hierbij vindt u een lijst met daarin veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Saturnus 3 778NR35 km8 km/u€ 3.200
Shoprider 889NRS25 km7 km/u€ 4.523
Medema Roadster 370 km16 km/u€ 7.415
Afikim Breeze 340 km15 km/u€ 8.745
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Blijham. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Blijham) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Om die reden is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accu(lader).

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Blijham gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,10 p/maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Blijham.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Groningen) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Bellingwolde, Oost, Blijham, Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingerbeetse, Ter Apel, Ter Wisch, De Maten.

Plaats een reactie