Scootmobiel Oldambt

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Oldambt? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg leest u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten van een goed model, advies aan huis, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €550,00 tot wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel en Revatak.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Oldambt (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9672
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€13,50 – €18,00 per uur
Populair merkPracticomfort Beaufort 43928
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oldambt

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oldambt. Dit kan via internet door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €840,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2325,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu is te koop vanaf €4200.

Keuzehulp mei 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oldambt kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten variëren flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Oldambt en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een achteruitrijcamera of een beenhoes. De goedkoopste modellen starten bij €535,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €6.900,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km6 km/u€600
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1900
Gevorderd440 km16 km/u€2700
Topper485 km21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oldambt
scootmobiel-kopen-oldambt

Scootmobiel aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Oldambt. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Oldambt. Dit kan telefonisch (0597482000), per mail (info@gemeente-oldambt.nl), of kom naar het gemeentehuis (Garst 1, 9673 AA, Winschoten). Bezoek ook www.gemeente-oldambt.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Oldambt kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgPapierbaan 499672 BGWinschoten
Medipoint | OosterlengteVenne 1149671 EWWinschoten
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oldambt
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna treft u populaire winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Sterling S70055 km15 km/u€ 3.095
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Overzicht met populaire scoots mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Oldambt. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oldambt) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Oldambt leert u van alles over de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Oldambt.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie