Scootmobiel Nieuwolda

Zoekt u een goede scootmobiel in Nieuwolda? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bekijkt u handige tips en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €850,00 tot zo’n €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (mei 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Oldambt (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13,50 – €18,00 per uur
Veel gekozen scootmobielHandicare Fortress Calypso 3W
Adviespunt in de buurtDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwolda

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn profiel? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuwolda. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €780,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1500,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit begint zo rond de €3000.

Tips van de expert mei 2022

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming treft u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwolda kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen beschikken over maximale vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Nieuwolda en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de producent, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem of een bagagemand. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €7.700,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km8,5 km/u€800
Prima315 km10 km/u€1700
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€2700
Luxe480 km+22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwolda
scootmobiel-kopen-nieuwolda

Scootmobiel aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Oldambt. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Oldambt. Hiervoor kunt u ook even bellen (0597482000), mailen (info@gemeente-oldambt.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Garst 1, 9673 AA, Winschoten). Check ook eens www.gemeente-oldambt.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Nieuwolda kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwolda
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u de meest bekende merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een lijstje met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Shoprider 888sl36 km10 km/u€ 4.541
Sterling Little Gem16 km6 km/u€ 1.278
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Tabel met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Nieuwolda. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwolda) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Nieuwolda worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Nieuwolda.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (waaronder provincie Groningen) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.

Plaats een reactie