Scootmobiel Farmsum

Zoekt u een goede scootmobiel in Farmsum? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, kosten, een proefrit maken, verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen schommelen tussen €850,00 tot wel €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Sterling en Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14,17 – €18,82 per uur
Aantrekkelijk merkInvacare Auriga 4W
Adviespunt in de buurtDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Farmsum

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn wensen?Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Farmsum. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €930,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1675,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4850.

Keuzeadvies januari 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Farmsum neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots variëren behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen hebben een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Farmsum en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een dashboardbeschermer & een mandje. De goedkoopste scooters koopt u al vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €6.100,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km7,5 km/u€550
Standaard320 km10 km/u€1150
Goed450 km16 km/u€3400
Luxueus470 km21 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Farmsum
scootmobiel-kopen-farmsum

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Delfzijl. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Delfzijl. Bij vragen kunt u bellen (0596639159), mailen (zorgloket@delfzijl.nl), of bezoek het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Check ook eens www.delfzijl.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Farmsum zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Farmsum
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming bekijkt u de beste organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Meyra Ortopedia Cityliner 410+35 km10 km/u€ 4.675
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Schema met populaire voertuigen januari 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Farmsum. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie raden we zeker aan een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Farmsum) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Farmsum worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Farmsum.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (met name ook in de provincie Groningen) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie