Scootmobiel Delfzijl

Zoekt u een goede scootmobiel in Delfzijl? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website bekijkt u een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen schommelen tussen €650,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren en Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (mei 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Delfzijl (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9932
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,17 – €18,82 per uur
Aantrekkelijk merkExcel Travelux Boost 4
Lokaal adviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Delfzijl

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Delfzijl. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €740,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2050,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €4550.

Tips van de expert mei 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Delfzijl is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken onderscheiden zich behoorlijk op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Delfzijl en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven worden gebaseerd op de leverancier, het bereik, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals oprijplaten of een beenhoes. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.900,00. In de tabel hieronder bekijkt u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 8 km/u€500
Standaard325 km12 km/u€1400
Geavanceerd440 km15 km/u€3400
Eerste klas475 km +20 – 22 km/u€9.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Delfzijl
scootmobiel-kopen-delfzijl

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Delfzijl. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Delfzijl. Bij vragen kunt u bellen (0596639159), men kan een mailtje sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). U kunt ook terecht op www.delfzijl.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Delfzijl vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Delfzijl
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u de meest bekende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk bieden wij een schema met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Boost 417 km7 km/u€ 1.034
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Meyra Ortopedia Ortocar 315 SPII55 km15 km/u€ 7.088
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Tabel met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Delfzijl. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan raden we zeker aan een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Delfzijl) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals dezorgoutlet.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Delfzijl komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,50 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Delfzijl.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (tevens in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie