Scootmobiel Krewerd

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Krewerd? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker treft u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO, de kosten van een goed model, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €800,00 en wel €4.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Kymco of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,17 – €18,82 per uur
Populair merkPride Celebrity
Lokaal adviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Krewerd

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Krewerd. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1925,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €3950.

Keuzeadvies augustus 2022

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Krewerd kan gemakkelijk mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen wisselen flink als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen beschikken over maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Krewerd en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door de producent, de actieradius, de maximale snelheid en opties als een alarmsysteem + een kruk- en stokhouder. De goedkope kleine modellen starten bij €540,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €7.800,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km8 km/u€650
Gemiddeld320 – 25 km10 km/u€1100
Comfortabel455 km17 – 18 km/u€2600
Topper480 km20 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Krewerd
scootmobiel-kopen-krewerd

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Delfzijl. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Bij vragen kunt u bellen (0596639159), per mail (zorgloket@delfzijl.nl), of bezoek het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Zie ook www.delfzijl.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Krewerd vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Krewerd
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema treft u de meest bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk vindt u een tabel met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Shoprider 889DXD40 km9 km/u€ 4.795
Shoprider Easy Capri 312 km6 km/u€ 795
Handicare Trophy 6 3W60 km15 km/u€ 7.458
Schema met populaire scoots augustus 2022

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Krewerd. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het verstandig om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Krewerd) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Krewerd legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Krewerd.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie