Scootmobiel Bierum

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Bierum? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina leest u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De kosten variëren tussen €700,00 en €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of Afikim.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (augustus 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,17 – €18,82 per uur
Populaire scootmobielKymco Super 6
Punt voor adviesDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bierum

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn profiel? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bierum. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €740,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1675,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €3650.

Keuzeadvies augustus 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder vindt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bierum neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots hebben een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Bierum om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, het bereik, de maximale snelheid en extra opties zoals een rollatorhouder + een scootmobieltas. De instap-modellen kunt u al vinden vanaf €535,00, de geavanceerde modellen kosten al snel €6.800,00. In de onderstaande tabel bieden wij de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis313 km6 km/u€550
Prima315 km11 km/u€1300
Uitmuntend440 km15 – 17 km/u€2700
Meeste comfort485 km20 km/u€7.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bierum
scootmobiel-kopen-bierum

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Delfzijl. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Bij vragen kunt u bellen (0596639159), men kan een mailtje sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Check ook eens www.delfzijl.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Bierum zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bierum
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst ontdekt u de beste merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna verstrekken we een opsomming met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
Tabel met populaire voertuigen augustus 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Bierum. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is de beste optie om zelf een scoot te kopen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bierum) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom is het aan te raden om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Bierum komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Bierum.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Groningen) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie