Scootmobiel Holwierde

Wilt u een goede scootmobiel in Holwierde? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl bieden wij nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten liggen tussen de €550,00 en wel €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra of Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (augustus 2022) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,17 – €18,82 per uur
Populair merkPracticomfort Beaufort 10
Lokaal adviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Holwierde

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Holwierde. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €810,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1975,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €3100.

Keuzehulp augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Holwierde kan probleemloos mee in het OV of in de auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of naar het park? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen verschaffen een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Holwierde en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een extra lader + een mandje. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €490,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €7.600,00. In de tabel hieronder communiceren wij de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km8 km/u€750
Goed320 km10 km/u€1300
Uitmuntend445 km17 km/u€3200
Royaal475 km20 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Holwierde
scootmobiel-kopen-holwierde

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Delfzijl. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Dit kan telefonisch (0596639159), u kunt een e-mail sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of bezoek het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Bekijk ook www.delfzijl.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Holwierde kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Holwierde
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst treft u een aantal bekende partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna vindt u een tabel met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 1031 km10 km/u€ 1.595
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Mango Smartboy 412 km6 km/u€ 795
Handicare Winner 460 km15 km/u€ 7.485
Schema met populaire modellen augustus 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Holwierde. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Holwierde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Holwierde leert u van alles over anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Holwierde.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (ook in de provincie Groningen) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie