Scootmobiel Losdorp

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Losdorp? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website treft u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €800,00 en wel €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Drive of Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,17 – €18,82 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Ceres 3
Adviespunt in de buurtDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Losdorp

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn profiel? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Losdorp. Veel info vind u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €690,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1900,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken koopt u al vanaf €4500.

Tips van de expert augustus 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Losdorp neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De scoots verschillen flink op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Losdorp en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten worden bepaald door het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een alarmsysteem + een stokhouder. De goedkoopste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €6.800,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km7 km/u€600
Goed315 – 20 km10 km/u€1550
Uitmuntend460 km15 km/u€3300
Elite480 km20 km/u€9.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Losdorp
scootmobiel-kopen-losdorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Delfzijl. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Hierna vind er een gesprek plaats om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Delfzijl. Hiervoor kunt u ook even bellen (0596639159), per mail (zorgloket@delfzijl.nl), of bezoek het stadhuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). U kunt ook terecht op www.delfzijl.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Losdorp zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Losdorp
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u populaire organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand schetsen wij een schema met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Ceres 332 km10 km/u€ 2.572
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Strider Micro 4S13 km6 km/u€ 1.399
Handicare Trophy 360 km15 km/u€ 3.000
Schema met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Losdorp. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Losdorp) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Losdorp gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 per maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Losdorp.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie