Scootmobiel Godlinze

Wilt u een goede scootmobiel in Godlinze? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter geniet u van de vrijheid en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina leest u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen variëren tussen €500,00 en €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14,17 – €18,82 per uur
Veel gekozen scootmobielElectric Mobility Rascal 388XL
Regionaal adviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Godlinze

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat matcht met mijn profiel? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Godlinze. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €530,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €2100,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken begint zo rond de €3900.

Tips van de expert januari 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Godlinze is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten onderscheiden zich nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots worden gekenmerkt door grote veringen en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Godlinze en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en randproducten als een verlichtingsset en een mandje. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €525,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €7.400,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 7,5 km/u€700
Gemiddeld315 – 25 km10 – 12 km/u€1900
Goed440 km15 – 17 km/u€3900
Royaal485 km20 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Godlinze
scootmobiel-kopen-godlinze

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Delfzijl. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Zowel telefonisch (0596639159), e-mailen (zorgloket@delfzijl.nl), of kom naar het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Check ook eens www.delfzijl.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Godlinze kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Godlinze
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema bekijkt u de beste aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna schetsen wij een schema met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 388XL32 km10 km/u€ 2.977
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Handicare Trophy 460 km15 km/u€ 3.200
Schema met populaire voertuigen januari 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Godlinze. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Godlinze) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Daarom is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Godlinze komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Godlinze.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (ook in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie