Scootmobiel Borgsweer

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Borgsweer? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg leest u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, kosten, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €800,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren of EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (januari 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9949
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,17 – €18,82 per uur
Populaire scootmobielHandicare Fortress Calypso 44108
Adviespunt in de buurtDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Borgsweer

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat past bijmijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Borgsweer. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €760,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1950,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3500.

Hulp bij uw keuze januari 2022

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand vindt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Borgsweer kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen onderscheiden zich flink als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen beschikken over een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Borgsweer en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een achteruitrijcamera of een windscherm. De eenvoudige opvouwbare modellen beginnen bij €505,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €5.700,00. In de tabel hieronder treft u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km6,5 km/u€600
Goed320 km12 km/u€1900
Uitmuntend445 km18 km/u€2700
Professioneel475 km20 – 22 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Borgsweer
scootmobiel-kopen-borgsweer

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Delfzijl. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Bij vragen kunt u bellen (0596639159), als per mail (zorgloket@delfzijl.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). U kunt ook terecht op www.delfzijl.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Borgsweer vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Borgsweer
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand doorzoekt u de meest bekende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Wat zijn populaire modellen?
Hierna treft u een schema met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Overzicht met populaire modellen januari 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Borgsweer. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Borgsweer) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Hiervoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de conditie van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Borgsweer leert u van alles over de voorrangsregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Borgsweer.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Groningen) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie