Scootmobiel Termunterzijl

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Termunterzijl? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 en €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Meyra en Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (augustus 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,17 – €18,82 per uur
Populaire scootmobielHandicare Fortress Calypso 44107
Punt voor adviesDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Termunterzijl

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn situatie? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Termunterzijl. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €880,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €2475,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4300.

Onze kooptips augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Termunterzijl neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots verschillen aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Termunterzijl en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een achteruitrijcamera + een mandje. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €6.500,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km7,5 km/u€700
Beter315 km10 km/u€1500
Uitmuntend440 km18 km/u€2600
Topper475 km +21 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Termunterzijl
scootmobiel-kopen-termunterzijl

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Delfzijl. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Delfzijl. U kunt even bellen (0596639159), als per mail (zorgloket@delfzijl.nl), of bezoek het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Bekijk ook www.delfzijl.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Termunterzijl kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Termunterzijl
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema doorzoekt u de beste merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel verkochte modellen
Hieronder vindt u een tabel met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Tabel met populaire voertuigen augustus 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Termunterzijl. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Termunterzijl) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn afstelling spiegels en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Termunterzijl leert u van alles over verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,40 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Termunterzijl.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie