Scootmobiel Termunten

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Termunten? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met deze elektrisch aangedreven scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze website vind u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, een proefrit maken, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €500,00 en wel €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus of Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Delfzijl (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,17 – €18,82 per uur
Aantrekkelijk merkMango Poema 44107
Adviespunt in de buurtDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Termunten

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn verwachtingen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Termunten. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €630,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1500,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting vind u al vanaf €4800.

Keuzehulp augustus 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Termunten neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Termunten om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een extra lader of mandjes en tassen. De voordeligste scooters beginnen bij €535,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €5.400,00. In de tabel hieronder staat de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km7,5 km/u€650
Prima315 – 20 km12 km/u€1300
Goed460 km18 km/u€3600
Eerste klas480 km+22 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Termunten
scootmobiel-kopen-termunten

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Delfzijl. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Vragen? Dat kan telefonisch (0596639159), door een e-mailtje te sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Check ook eens www.delfzijl.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Termunten zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Termunten
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna ontdekt u de beste leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk treft u een lijstje met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Schema met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Termunten. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Een alternatief is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Termunten) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Termunten leert u van alles over de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,70 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Termunten.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Groningen) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en maak tochtjes door wijken als: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie