Scootmobiel Woldendorp

Wilt u een goede scootmobiel in Woldendorp? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven liggen tussen de €550,00 & €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Vermeiren of Strider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€14,17 – €18,82 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Entice 44107
AdviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Woldendorp

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Woldendorp. Dit kan via internet middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €710,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €2275,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3550.

Hulp bij uw keuze januari 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Woldendorp kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen verschillen nogal als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen onderscheiden zich door een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Woldendorp en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en extra opties zoals een extra lader + een schootskleed. De aantrekkelijkste scoots starten bij €525,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €5.100,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km7,5 km/u€500
Gemiddeld315 – 25 km12 km/u€1800
Uitstekend455 km18 km/u€4100
Eerste klas480 km+21 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Woldendorp
scootmobiel-kopen-woldendorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Delfzijl. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Delfzijl. U kunt even bellen (0596639159), als per mail (zorgloket@delfzijl.nl), of kom naar het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Bezoek ook www.delfzijl.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Woldendorp zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Woldendorp
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst treft u een aantal bekende bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder treft u een lijstje met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Overzicht met populaire scoots januari 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Woldendorp. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Woldendorp) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders bieden ook omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Woldendorp worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,70 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Woldendorp.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie