Scootmobiel Wagenborgen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Wagenborgen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg leest u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de kosten van een goed model, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten variëren tussen €550,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (augustus 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,17 – €18,82 per uur
Aantrekkelijke scootmobielHandicare Fortress Calypso 4W
Regionaal adviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wagenborgen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn verwachtingen? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wagenborgen. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €620,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2300,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu vind u al vanaf €3700.

Keuzeadvies augustus 2022

Hulp nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wagenborgen kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen hebben een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Wagenborgen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, het bereik, de topsnelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder & een krukhouder. De aantrekkelijkste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €550,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €8.000,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€600
Goed320 km11 km/u€1450
Gevorderd455 km16 km/u€2700
Meeste comfort485 km20 km/u€8.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wagenborgen
scootmobiel-kopen-wagenborgen

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Delfzijl. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Zowel telefonisch (0596639159), u kunt een e-mail sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of bezoek het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Ga ook eens naar www.delfzijl.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Wagenborgen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Wagenborgen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema treft u een aantal erkende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een lijstje met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Schema met populaire modellen augustus 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Wagenborgen. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan is de beste optie om zelf een scoot te kopen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wagenborgen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn de remmen en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Wagenborgen gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Wagenborgen.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie