Scootmobiel Meedhuizen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Meedhuizen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, een thuisdemo, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €650,00 tot wel €4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Shoprider en EV-Tec.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,17 – €18,82 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInvacare Auriga 3W
Regionaal adviespuntDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Meedhuizen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Meedhuizen. Dit kan online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €720,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €1825,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken kost u rond de €3400.

Keuzehulp januari 2022

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Meedhuizen is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots onderscheiden zich sterk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Meedhuizen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een drempelhulp en een windscherm. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €540,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In de tabel hieronder vind u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 7,5 km/u€650
Beter320 – 25 km10 – 12 km/u€1100
Uitstekend455 km18 km/u€4000
Beste480 km+21 km/u€8.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Meedhuizen
scootmobiel-kopen-meedhuizen

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Delfzijl. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Delfzijl. Vragen? Dat kan telefonisch (0596639159), men kan een mailtje sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Bekijk ook www.delfzijl.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Meedhuizen kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Meedhuizen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u de meest bekende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand verstrekken we een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
RvS van Seenus CTM 636-1035 km10 km/u€ 4.684
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Schema met populaire voertuigen januari 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Meedhuizen. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Meedhuizen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Meedhuizen leert u van alles over verkeerskennis en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,00 per maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Meedhuizen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie